Slippens in de pers – Nieuwe eigenaar voor Bek Boeken

VEGHEL – Ondernemer Abel Slippens is vanaf 13 april eigenaar van de Veghelse boekhandel Bek Boeken. “Het wordt de meest dynamische boekhandel van Nederland.”

De reden van overname is eenvoudig. “Binnen de familie is er geen opvolger”, laat Niels Bek weten.“En mijn prioriteit ligt bij het totaal communicatiebedrijf Bek.” Dat Abel Slippens de zaak gaat overnemen heeft meerdere redenen. “Loet was mijn beste vriend. Ik vind het mooi dat ik zijn ondernemerschap kan en mag voortzetten. Bovendien ben ik ook toe aan lokaal ondernemerschap. Mijn betrokkenheid met Veghel is groot en ik vind dat Veghel deze winkel – dit instituut – moet behouden.”

Veranderingen
Door de overname veranderen er binnen de boekhandel een aantal zaken. De winkel krijgt een nieuwe naam: Bek, Boeken & Bijzonders. “Daarmee geven we direct een ander vernieuwend element prijs”, benadrukt Slippens. “We gaan ook andere elementen toevoegen. De boekhandel krijgt diverse belevingswerelden. Het boekenvak verandert en die verandering biedt ook nieuwe mogelijkheden. Dat gaan we doorvertalen.”

Het doel van Slippens is helder. “De winkel ontving ooit de titel mooiste boekhandel van Nederland. In mijn ogen moet het de meest dynamische boekhandel van Nederland worden. Een plek waar je boeken haalt en andere bijzonderheden. Veghel gaat het beleven.”