Niet schrikken: de wet van 2 in ICT

Heel lang geleden, misschien wel 40 jaar, heb ik de conclusie getrokken dat, als je met wat voor ICT-project dan ook bezig bent, de wet van 2 geldt:
  • het duurt twee keer zo lang
  • het kost twee keer zo veel
  • het kan twee keer zo weinig

Ik heb zowel binnen mijn eigen bedrijven als binnen de bedrijven waar ik commissaris of adviseur was nooit iets anders geconstateerd… 40 jaar lang gold de wet van 2 voor ICT eigenlijk overal. Maar nu plotseling loop ik tegen de uitzondering die de regel bevestigt aan.

Website opfrissen

Na 10 jaar wilde ik mijn blog uitstraling wat opfrissen. Ik belde na enig google en denkwerk een van de eigenaren van Newmore. “Luc, mijn site mag een keertje weer anno nu gemaakt worden, kunnen jullie dat?”

Drie dagen later zaten we 1.5 uur aan tafel. Twee dagen later de offerte, daarna het akkoord over de prijs. Een strak helder intake gesprek volgde: “Wat wil je? Hoe wil je het? En ben je ook bereid naar ons te luisteren als wij denken dat wat jij wilt anders moet?”

“Ben je ook bereid naar ons te luisten als wij denken dat wat jij wilt anders moet?”


Akkoord, wat kost het definitief en wanneer klaar? Nu: kosten binnen budget, tijdlijn gehaald, het spul staat goed en het werkt!

Team Newmore bedankt.

Beste lezers/volgers niet schrikken als u op mijn blogsite terecht komt. Ja ik ben het echt, anno 2020!

Abel